Nieuwsbrief december - januari 2021 Nieuwsbrief december - januari 2021

Vanuit de kerkenraad van Eijsden

Het is vanwege Covid-19 helaas niet mogelijk diensten te houden in onze eigen kerk. Het ziet er naar uit dat we er rekening mee moeten houden dat dit pas in de loop van 2021 weer mogelijk is. In deze bijdrage melden we de laatste stand van zaken van de verbouwing van het interieur en het gebruik van de Martinuskerk

Interieur van de kerk
Half oktober is timmerbedrijf Hermans uit Vaals gestart met de aanpassing van het interieur van de kerk. De banken zijn weggehaald en tijdelijk opgeslagen bij het timmerbedrijf. Een aantal kostbare spullen, zoals de glazen tafel en het doopvont zijn tijdelijk opgeslagen bij verhuisbedrijf Pinxt in Eijsden. Er is een nieuwe houten (eiken) vloer aangebracht (zie bijgaande foto). Het is de bedoeling 6 kerkbanken weer terug te plaatsen tegen de zijmuren van de kerk. We hebben 4 kerkbanken over die gratis ter beschikking kunnen worden gesteld. Inmiddels zijn afspraken gemaakt dat 2 ervan door leden van onze kerk worden overgenomen. Ook de stoelen gaan in de aanbieding. Ieder die belangstelling heeft kan zich daarvoor aanmelden. Op korte termijn zal een besluit worden genomen over de nieuwe stoelen die we in de kerk gaan gebruiken. De planning is dat einde november het werk gereed is.

Martinuskerk in Eijsden
Op 1 november hebben we de eerste maal dit jaar een dienst gehouden in de katholieke Martinuskerk te Eijsden. Ruud Foppen heeft met pastoor Verheggen afspraken kunnen maken over het gebruik van die kerk voor een aantal “Protestantse diensten”. Ook op 6 december houden we een dienst in deze kerk. We waren met 17 kerkgangers en het was bijzonder prettig elkaar op deze wijze weer te ontmoeten. De koster had alles perfect voorbereid en Peter Peters kon zich na een lange tijd weer eens verdienstelijk maken op het orgel. Wilma had voor een geprinte liturgie gezorgd. Uiteraard was zingen niet toegestaan maar we konden de liederen tijdens het orgelspel wel goed meelezen. Het was een bijzondere dienst vanwege de herdenking van onze overledenen. Daarvoor hebben we zoals gebruikelijk de kaarsjes kunnen aansteken. We hopen dat de dienst op 6 december net zo goed bezocht wordt.

Kerstdiensten
Het is nog niet bekend op welke dag we onze kerstdienst zullen vieren. We zijn namelijk afhankelijk van de ruimte en de tijd die de katholieke kerk in Eijsden ons kan bieden. Het is nog niet duidelijk  wanneer de Martinuskerk of de Christinakerk (beiden in Eijsden) beschikbaar zijn. Nadere informatie volgt nog.

Wel en Wee.
We hebben bericht gekregen dat Jan en Nellie Teunissen naar Tilburg zullen verhuizen. De zorg die zij in toenemende mate van de kinderen ontvangen is dan gemakkelijker te organiseren. We zullen ze missen want zij zijn al heel lang actief in onze kerk en voelen zich nauw betrokken bij al onze activiteiten. Nellie is, zij het al wat langer geleden, lid geweest van ons kerkbestuur. Verder kregen we een berichtje dat Lies Kaffa met corona is opgenomen in het ziekenhuis. Lies liet de afgelopen periode geen dienst in Eijsden aan zich voorbij gaan. We wensen haar veel sterkte.

Activiteiten
Helaas moeten we melden dat een aantal activiteiten, zoals de vertrouwde koffieochtend en de leeskring tijdelijk zijn gestopt. We hopen dat dit snel verandert. Juist in deze tijd is de behoefte aan persoonlijk contact erg groot.

Kerkdienst; voor meer informatie mail: scriba@pkn-eijsden.nl
datum en tijdstip 06-12-2020 om 10.00 uur

Kerkdienst; 2e Advent; gaat niet door; met Remonstranten; maaltijd