Nieuwsbrief februari-maart Nieuwsbrief februari-maart

Vanuit de kerkenraad

Nieuwjaarswens
In de eerste plaats wil de kerkenraad van Eijsden alle lezers van Kerkberichten een gezegend en gezond 2019 wensen. Op 6 januari jl. hebben we na de gezamenlijke dienst met de Remonstrantse Gemeente Zuid-Limburg ook persoonlijk elkaar het beste kunnen wensen voor het nieuwe jaar. Sigrid Coenradie en Ruud Foppen waren de voorgangers in deze dienst.

Diensten tijdens Advent en de Kerst
Op zondag 16 december was er weer de gezamenlijke kerkdienst met de Remonstrantse Gemeente Zuid-Limburg met aansluitend de Adventsmaaltijd en viering van het Heilig Avondmaal. De dienst werd geleid door Ruud Foppen samen met Sigrid Coenradie. De collecte van deze dienst was bestemd voor de Voedselbank. Een bijzonder woord van dank is er voor Marie-José Overbosch die de hele voorbereiding en planning voor haar rekening heeft genomen. Het was perfect.
De Kerstnachtdienst was erg sfeervol. Met 40 kerkgangers was de kerk goed bezet. De dienst werd geleid door Ruud Foppen en werd muzikaal opgeluisterd met solozang door Marcel Arpots (sopranist in de Luikse Opera). Peter Peters is min of meer onze vaste organist tijdens de diensten in de kerstnacht. Op de Kerstmorgen met eveneens Ruud Foppen als voorganger werd de muzikale begeleiding verzorgd door Alice Hendriks (orgel), Eugenie van Dijk (viool) en Lizet Duijvendak op fluit. In beide diensten werden de Bijbellezingen gedaan door jongeren uit onze gemeente. Ieder die een bijdrage heeft geleverd willen we daar bijzonder voor bedanken.

Zondag in Eijsden
Zoals gebruikelijk in Eijsden hebben we ook in 2019 weer te maken met wisselende voorgangers. Dat blijkt direct al de komende weken. Op zondag 27 januari zal ds. Joen Drost de dienst leiden. Op zondag 17 februari gaat Ds. Sophie Bloemert voor. Zij was jarenlang predikant in Heerlen, voordat zij “Regionaal Adviseur Classicale Vergaderingen” werd, een functie die door het terugbrengen van 74 naar 11 grotere Classicale vergaderingen in Nederland in 2018 is vervallen. Op zondag 10 maart hebben we onze eigen voorganger ds. Ruud Foppen.  Op zondag 17 maart is er om 17 uur een Oecumenische Vesper in onze kerk, samen met de Vespergroep en pastoor Janssen. Op zondag 31 maart gaat Ds. Sigrid Coenradie voor in een gezamenlijke dienst met de Remonstrantse Kring Zuid-Limburg. Zij werkte in Deventer en is per september 2018 Remonstrants gemeentepredikant in Eindhoven (met activiteiten tot in Limburg) en “vernieuwingspredikant”. Dat wil zeggen dat zij nieuwe vormen van kerk-zijn mag proberen vorm te geven.

Waar vragen we aandacht voor
Na de bijeenkomst van de oecumenische Bijbelgroep op maandag 28 januari te St. Geertruid zal er een nieuw rooster worden gemaakt voor de komende bijeenkomsten. Vergeet verder niet de Leeskring op woensdag 20 februari om 15.00 uur (“Goede mannen” van Arnon Grunberg) en op woensdag 3 april (“Foon” van Marente de Moor) in het Kerkcentrum te Eijsden. Op dinsdag 12 februari is ieder weer uitgenodigd voor de eerstvolgende koffieochtend om 10 uur in het Kerkcentrum.

Dick Rootert en Ruud Foppen

Kerkdienst; met Remonstranten