Nieuwsbrief oktober - november 2020 Nieuwsbrief oktober - november 2020

Vanuit de kerkenraad

Tuindiensten
Vanwege Covid-19 zijn we in Eijsden vanaf maart gestopt met kerkdiensten in ons kleine kerkje. Voor wie op zondag een dienst wil bijwonen zijn er mogelijkheden elders in Maas- Heuvelland. Als alternatief voor de diensten in Eijsden hebben we gebruik gemaakt van onze kerktuin die heel geschikt is voor het houden van een “kerkdienst”. Onder de magnolia hebben we op 14 juni, 19 juli, 9 augustus en 13 september diensten gehouden met afwisselend Ruud Foppen en Klaas Spoelstra als voorganger. Wilma Flier zorgde voor de muzikale begeleiding op onze “kerkpiano”. Op 9 augustus heeft Joop (Pieterke) daarnaast op zijn gitaar voor extra sfeer gezorgd. De voorgangers ruimden voor hun overdenking iets minder tijd in dan gebruikelijk maar dat ging niet ten koste van de kwaliteit van de dienst. Na afloop hebben we nagepraat op 1,5m van elkaar, onder het genot van een kopje koffie of thee. Het weer werkte steeds heel goed mee en het was fijn om elkaar op deze manier weer persoonlijk te ontmoeten.

Martinuskerk in Eijsden
Op 4 oktober en 1 november worden er ook diensten gehouden, zij het niet in onze kerktuin maar in de katholieke Martinuskerk. Ruud Foppen heeft met pastoor Verheggen afspraken kunnen maken over het gebruik van die kerk voor een aantal “Protestantse diensten”. Voor de diensten in december worden nog aparte afspraken gemaakt. Met het aantal bezoekers dat gebruikelijk aan onze diensten deelneemt kunnen we in die grote kerk geheel conform de Corona regels samenkomen. Voor en na de dienst zorgen we ervoor dat alles wordt gedesinfecteerd. We hopen elkaar daar te ontmoeten.

Interieur van de kerk
Begin oktober zal timmerbedrijf Hermans uit Vaals starten met de aanpassing van het interieur van de kerk. De banken worden verplaatst naar de zijkant en er zal een nieuwe houten vloer in de kerk worden aangebracht. Er komen nieuwe stoelen als vervanging van de banken. Inmiddels staan in ons kerkje op proef een aantal nieuwe stoelen waar we een keuze uit zullen maken. Ieder die dat wil kan komen “proef zitten”. We hebben overigens op 19 september nog een trouwdienst van een jong echtpaar dat het voornemen heeft om in Eijsden te gaan wonen. Die dienst vindt plaats met een klein gezelschap.

Wel en wee
Joke van der Veen heeft recent een heupoperatie ondergaan in Genk. De operatie zelf werd gevolgd door een revalidatieperiode in AZM herstelzorg, maar zij mocht spoedig naar huis. Als je alleenstaand bent en een zwakke conditie hebt, is dat geen sinecure. Bij haar om de hoek woont Gerda van Binsbergen. Bij het winkelen met haar zoon is ze ongelukkig gevallen en dat betekende dat ze moest worden opgenomen in het Dr. Ackenshuis te Gulpen. Het gaat nu aanzienlijk beter, maar hoe de nabije toekomst er uit ziet wat betreft de verdere zorg, is bij dit schrijven nog ongewis. We wensen beiden veel sterkte en beterschap. Een kaartje, telefoontje of bezoekje zou mooi zijn. Neem dan voor de gegevens (ruudfoppen@xs4all.nl) even contact op. Verder is Leonoor Michielsen nog niet zo lang geleden definitief opgenomen in een Belgische zorginstelling. Dit betekent dat Peter er nu alleen voor staat. Ook hem wensen we veel sterkte.

Kerkdienst/tuindienst; IS AFGELAST. Voor meer informatie mail: scriba@pkn-eijsden.nl
datum en tijdstip 04-10-2020 om 10.00 uur

Kerkdienst; Allerheiligen/Allerzielen; aanmelden verplicht. Voor meer informatie mail: scriba@pkn-eijsden.nl
datum en tijdstip 01-11-2020 om 10.00 uur