PKN
Protestantse Gemeente Eijsden
 
Nieuwsbrief oktober-november 2023 Nieuwsbrief oktober-november 2023
Vanuit de kerkenraad in Eijsden

Diensten de komende periode.
In oktober en november zijn de volgende diensten in Eijsden gepland. Op 1 oktober is er een dienst met als voorganger ds. Joen Drost, op 15 oktober een dienst samen met de Remonstrantse Kring met ds. Ubels als voorganger, op 29 oktober een zogenaamde gedachtenisdienst met ds. Ruud Foppen als voorganger en op 19 november een Avondmaalsdienst eveneens met Ruud Foppen als voorganger.

Collecten Diaconie
In de diensten in oktober en november wordt er gecollecteerd voor Jeugd in de Protestantse Kerk (15 oktober), Amnesty International (29 oktober) en de Voedselbank (19 november). Tijdens de dienst wordt een korte toelichting gegeven op deze collecten.

Gedachteniszondag
In de dienst van 29 oktober staan we zoals elk jaar rond deze tijd stil bij degenen die ons dit jaar of al eerder zijn ontvallen. Iedereen is uitgenodigd de overledenen in haar/zijn omgeving met haar/zijn naasten te gedenken. We zullen stil staan bij het overlijden van Klaas Ruiter. Zijn kinderen worden daarvoor uitgenodigd. We kijken ernaar uit om met velen de ontvallenen gezamenlijk te herdenken.

Geluid in de kerk
In onze kerk zijn deze zomer een paar verbeteringen aangebracht in verband met het geluid en de verstaanbaarheid. Er zijn aan de wanden stoffen panelen aangebracht om het galmen enigszins te verminderen. Door de aanpassingen van het interieur een paar jaar geleden is er veel galm ontstaan. Met name voor kleine bijeenkomsten is dat erg storend. We zullen de komende maanden kijken of hierdoor de bezwaren zijn weggenomen.
Verder gebruiken we tijdens de diensten tegenwoordig een geluidsinstallatie, ook al om de verstaanbaarheid te verbeteren.

Meditatie
Vanaf 13 september tot 6 december is er op  woensdagavond van19.30-20.30 uur onder leiding van Harry Hofman een meditatiegroep actief. Ieder die belangstelling heeft is van harte uitgenodigd en kan zonder aankondiging deelnemen.

Leeskring
Op vrijdag 6 oktober bespreekt de Leeskring “De tunnel” van A. Woltz en op vrijdag 1 december “De stamhouder” van A. Münninghoff. We starten om 14.00 uur  in het kerkcentrum in Eijsden.

Oecumenische bijbelgroep
Welke gezegdes, uitspraken, verhalen, gelijkenissen of liederen die we soms per ongeluk tegenkwamen in de bijbel, wekken verbazing? Of irritatie? Of herkenning? Jarenlang was de oecumenische bijbelgroep systematisch bezig, hoofdstuk voor hoofdstuk, vers voor vers. Nu is er gekozen voor de breedte van de bijbel. We kwamen al Jona tegen en Jesaja en bespraken de scheppingsverhalen uit Genesis 1 en 2.
Op woensdag 4 oktober om 20.00 uur bespreken we Genesis 4, een bekend en afschrikwekkend verhaal. We ontmoeten elkaar in ons kerkcentrum in Eijsden. Wie wil meedoen zou dat vooraf even moeten laten weten door te mailen naar: ruudfoppen@xs4all.nl

Koffieochtend
We zijn na de Corona periode weer gestart met de koffie ochtenden. Bedoeling is vooral om elkaar te ontmoeten en onderwerpen te bespreken die ons op dit moment bezig houden. Iedereen is van harte welkom. De eerstvolgende bijeenkomst in de periode oktober/november wordt nader bekend gemaakt.

Dick Rootert
terug
 
 

Kerkdienst
datum en tijdstip 01-10-2023 om 10.00 uur
Collecte: Eigen diaconie meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.