Nieuwsbrief juni-juli 2021 Nieuwsbrief juni-juli 2021

Vanuit de kerkenraad van Eijsden

Kerkdiensten
Het zal de komende maanden nog steeds niet mogelijk zijn diensten in ons kerkje te Eijsden te houden. We hopen dat het wellicht in de zomer wel weer mogelijk wordt. Intussen houden we elke 3 weken wel een zogenaamde digitale (zoom)dienst. De laatste diensten die we op deze manier gehouden hebben (op 25 april met voorganger Joen Drost en 23 mei met voorganger Ruud Foppen) werden bijzonder op prijs gesteld. Op 13 juni staat er weer een dienst gepland. Bij goed weer organiseren we dat in onze kerktuin. Anders wordt het weer een digitale bijeenkomst.
Er kan op zondag dat we geen zoomdienst hebben uiteraard gebruik worden gemaakt van de diensten die via www.kerkomroep.nl vanuit Maas-Heuvelland worden uitgezonden (Maastricht, Valkenburg en Vaals). Selecteer bij ‘vind uw kerk’ Maastricht, Valkenburg of Vaals, u kunt de dienst live volgen (of later terugkijken). Meer informatie is ook te vinden op de website van PGMH: https://www.maas-heuvelland.nl/

Kerkenraad
Op 5 mei heeft de kerkenraad weer vergaderd. Ook die bijeenkomst hebben we digitaal moeten doen. Belangrijk punt in die vergadering was de bespreking van de in Maas-Heuvelland ontstane situatie door het plotselinge vertrek van Iris van der Heul en de beëindiging van het voorzitterschap van de kerkenraad door Cor Spreeuwenberg. De afspraak was dat medio dit jaar Ruud Foppen zijn huidige functie bij onze gemeente zou beëindigen en dat één van de predikanten uit Maas-Heuvelland die taak zou overnemen. De bedoeling was dat Ruud dan nog wel bij onze kerkgemeenschap betrokken zou blijven. Voorlopig is overdracht naar een predikant in Maas-Heuvelland problematisch. Ruud heeft aangegeven dit jaar nog wel te willen doorgaan in de verwachting dat er in de tweede helft van 2021 meer duidelijkheid ontstaat in Maas-Heuvelland. We hebben met Klaas Spoelstra afgesproken dat hij voor pastorale zorg ingeschakeld kan worden als dat nodig mocht zijn. Door het vertrek van Anke Meerburg is Ruud daar de afgelopen tijd toch al wat meer alleen voor komen te staan.

Kerktuin
De trots van onze kerktuin is de grote magnolia boom. Onder deze boom hebben we het afgelopen jaar de tuindiensten gevierd. Wellicht dat zo iets dit jaar nog een paar maal nodig zal zijn. De boom is ook een zeer gewild klimobject voor kinderen van de naschoolse opvang in ons kerkelijk centrum. Thomas Schaart heeft in april de boom weer eens een grote snoeibeurt gegeven. Bijgaande ten bewijze een foto van deze klus.

Kerkstoelen
Zoals eerder al gemeld zijn er nieuwe stoelen geplaatst in zowel de kerk als het kerkelijk centrum. Dan was er nog de vraag wat we met de oude stoelen uit de kerk moesten doen. Ze zijn nog heel goed te gebruiken, maar passen niet meer in het interieur van de kerk. Wilma Flier heeft echter voor een oplossing gezorgd. De stoelen hebben we geschonken aan de Stichting Pacea Domnului. Deze Stichting ondersteunt projecten in arme gebieden in Roemenië. Meerdere malen per jaar wordt er een transport verzorgd van onder andere voedsel, kleding, keukengerei, tapijten, gordijnen enz. We zijn blij dat de stoelen op deze manier goed gebruikt gaan worden.

Wel en Wee
Ruud Foppen en Ine hebben zich na klachten op Covid-19 laten testen. De uitslag was positief (dus eigenlijk negatief voor hen beiden). Ze hadden al een vaccinatie gehad, maar desondanks heeft Ruud zich nog behoorlijk ziek gevoeld. Zoals bekend zijn er de afgelopen maanden meer mensen in onze gemeente besmet geweest met het virus. We hopen dat ieder daar weinig vervelende gevolgen aan overhoudt.

Activiteiten
Veel van onze activiteiten liggen al lang stil. Nu het vaccineren voorspoedig verloopt worden de eerste bewegingen weer gemaakt om weer wat actiever te worden. De Leeskring oriënteert zich al weer op een nieuwe bijeenkomst en een koffie/thee ochtend of middag zal hopelijk ook niet heel lang meer worden uitgesteld. Via de mail wordt ieder op de hoogte gehouden.

Kerkdienst; aanmelden verplicht. Meer info: scriba@pkn-eijsden.nl
datum en tijdstip 01-08-2021 om 10.00 uur