zaterdag 23 maart 2019

16.00 uur  - 17.00 uur
Prijs:
 Gratis, vrije gave

Op zaterdagmiddag 23 maart 2019 om 16.00 uur geeft organist Nick Goudkuil een middagconcert in de Protestantse Kerk van Eijsden, ook wel het Diepstraatkerkje geheten, gelegen in het oude monumentale centrum van Eijsden.
Nick bespeelt dan het Verschueren orgel (1976) dat in 1980 op het oksaal van de kerk is geplaatst. Er worden o.a. werken gespeeld van J.S. Bach, Franck en Duruflé. Het concert duurt ca. 45 minuten. Ook een mooie gelegenheid om dit monumentale kerkje van binnen te bekijken. Het interieur van de kerk, kleurstelling en vredesduif is ontworpen door de Limburgse kunstenaar Sjef Hutschemakers (1931 – 2017).

Nick Goudkuil is organist en dirigent van de Sint-Martinuskerk in Maastricht. Hij studeerde hoofdvak Theorie der Muziek met de uitvoerende vakken piano en zang aan het Conservatorium Maastricht. Aan het Conservatoire Royal de Liège studeert hij nog de hoofdvakken orgel en orgelimprovisatie. Naast uitvoerend musicus is hij ook actief als componist, arrangeur en muziekdocent.
De toegang is gratis en na afloop is er gelegenheid voor het nuttigen van een kop koffie/thee of een glas wijn.

Kerkdienst met Remonstranten
datum en tijdstip 16-10-2022 om 10.00 uur

Kerkdienst Allerheiligen; voorstellen ds. E. van der Panne
datum en tijdstip 06-11-2022 om 10.00 uur

Startzondag 2022 Ursulinenconvent
Op 11 september hielden we de gezamenlijke startzondag in het Ursulinenconvent in Eijsden.

Het was heel bijzonder om Tabitha van Krimpen, de Jonge Theologe des Vaderlands, te horen. In haar lezing gaf ze ons veel stof tot nadenken over wat voor kerk we willen zijn en wat we kunnen zijn.
Daarna was er een ruime keuze in workshops en activiteiten voor de jongsten, de jongeren, de ouderen en alles daartussen en omheen.

Enkele foto's van de startzondag vind u op deze website.